SPØRGSMÅL OM BØRNEVACCINATIONER

Kan det stigende antal børn med allergi, skyldes vaccinationerne?

Det er ikke vist, at børnevaccinationerne giver allergi. Stigningen i allergiske sygdomme i Danmark skete for eksempel lang tid før indførelsen af mæslinge – fåresyge – røde hunde vaccinationen.

 

Kan speciel vaccination mod mæslinge – fåresyge – røde hunde give hjerneskade?

Både børn, der bliver vaccineret mod mæslinger, fåresyge og røde hunde, og børn der får sygdommene på den naturlige måde har en meget lille risiko for, at få hjernebetændelse og dermed hjerneskade, men risikoen er væsentlig mindre ved vaccinationen end ved den ’’naturlige smitte’’

 

Er én mæslinge – fåresyge – røde hunde vaccination ikke nok?

Det er det hos langt de fleste børn. Men ved hvert tiende bar vil en vaccination ikke være nok til at beskytte mod sygdommene, derfor skal barnet vaccineres flere gange.

 

Hvis man ikke er vaccineret til tiden, er det så for sent?

Det er aldrig for sent at påbegynde en vaccination. Man skal ikke starte forfra, hvis barnet er kommet bagud i programmet for eksempel på grund af sygdom.

 

Er det ikke normalt at have børnesygdomme?

Jo, det er normalt at have børnesygdomme, hvis børnene ikke er vaccineret. Det betyder dog ikke at det er et gode eller en nødvendighed, at børnene får sygdommene. De børnesygdomme der vaccineres imod kan være alvorlige og give varige skader – i værste fald medføre dødsfald.